Info

Speleffekten – om och för spelbranschen

Speleffekten är en programserie som handlar om framtiden för spelbranschen. Här möter programledarparet Ulrika Fjällborg och Magnus Berglund gäster från branschen, akademi och myndigheter för att prata om frågor som berör spel om pengar för samtliga aktörer på marknaden, från de reglerade till dem som idag saknar svenska tillstånd. Initiativet till Speleffekten kommer från Novamedia Sverige AB som driver Svenska PostkodLotteriet.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Speleffekten – om och för spelbranschen
2018
November
October
July
May
March


2017
December
August
May
April
January


2016
December
November
October
August
June


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: Page 1
Nov 30, 2018

Temat för dagens avsnitt av Speleffekten är ”rent spel”. Hur går en lotteridragning går till, och kan man verkligen kan vara säker på slumpen? Per Mickols, operativ Lotteriföreståndare på Novamedia/Postkodlotteriet, berättar hur det går till. Det blir också besök av Lotteriinspektionens nya kommunikationschef Anders Sims som förbereder sig för att berätta vilka bolag som tilldelas de första licenserna, och i reportageserien ”Hit går pengarna” får vi höra hur pengar från lotterier och spel kan bidra till föreningslivet och civilsamhället i Vimmerby.

Vi pratar också om matchfixing; Kan man lita på rent spel inom idrott? Är det skillnad på storfix och småfix? Med det nya spelfuskbrottet i spellagen och den senaste tidens rubriker i media om matchfixning kan man konstatera att ämnet är hett. Det blir ett samtal i studion med Linda Wikström, Generalsekreterare i Elitfotboll Dam; Peter Alling, Head of Public Affairs på Kindred Group och Dan Korhonen, chef för Sportsbetting & Sports Integrity på Svenska spel.

0 Comments
Adding comments is not available at this time.